Frequently Asked Questions

Wanneer wordt er weer een nieuwe cursus Eerste Hulp gegeven en wat kost deze cursus?

Bij voldoende aanmeldingen starten we samen met EHBO Afdeling Hapert en EHBO Vereniging Eersel in mei 2022 met een nieuwe EHBO cursus.

 

De cursus wordt gegeven op 4 zaterdagen (28 mei, 4 juni, 18 juni en 25 juni) van 9:00 – 16:00 uur en het examen is op dag 4.

De cursuslocatie is Den Tref in Hapert.

 

Je leert precies wat je moet doen bij o.a. snij-, schaaf- en brandwonden, kneuzingen en breuken, vergiftiging, verslikking en verstikking, stoornissen in bewustzijn en ademhaling, oogletsels, splinters en andere kleine verwondingen, maar ook hoe je een beroerte kunt herkennen, hoe je moet reanimeren en de AED moet gebruiken.En dat alles volgens de officiële richtlijnen van het Oranje Kruis.

Ook Eerste Hulp aan Kinderen is in het EHBO diploma inbegrepen. Het diploma voldoet aan de IKK-norm; je hoeft hiervoor dus geen extra aanvullende lessen meer te volgen.

 

De kosten bedragen € 200,- inclusief cursusboek, koffie/thee tijdens de pauzes, lunch, examenaanvraag en examen kortom: all-in.

 

Veel zorgverzekeringen vergoeden de kosten van deze cursus geheel of gedeeltelijk. Informeer bij je eigen zorgverzekering naar de vergoeding; het is de moeite waard.

Vergoedingen zijn ook te vinden op de zorgwijzer.

 

Wil je je aanmelden of heb je nog een vraag of opmerking?

Klik dan HIER om een mail te versturen, of bel naar 06-12 67 58 96.

Kan ik ook Eerste Hulp aan Kinderen en/of de herhaling bij jullie volgen?

Eerste Hulp aan Kinderen is sinds 1 januari 2017 opgenomen in de eindtermen van de basiscursus Eerste Hulp. Indien u slaagt voor het examen, bent u automatisch in bezit van de aantekening Eerste Hulp aan Kinderen.

 

Wij geven zelf geen cursus Eerste Hulp aan Kinderen (ook wel kinder ehbo genoemd), en het is ook niet mogelijk om bij ons de herhalingslessen voor EHaK te volgen.

 

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen wordt soms gegeven door o.a. Rode Kruis de Zaligheden, Zuidzorg en LetUsTrainYou.

 

Geven jullie ook Jeugd-EHBO lessen?

We geven geen lessen Jeugd-EHBO meer op basisscholen.

Hiermee zijn we helaas mee moeten stoppen omdat we in ons ledenbestand hiervoor geen instructeur hebben.