Frequently Asked Questions

Wanneer wordt er weer een nieuwe cursus Eerste Hulp gegeven en wat kost deze cursus?

BIJ VOLDOENDE AANMELDINGEN STARTEN WE IN APRIL 2018 MET EEN CURSUS EERSTE HULP.

De cursus bestaat uit 10 lesavonden van 3 uur op de donderdagavonden in april, mei en juni.

Je leert dan precies wat je moet doen bij o.a. snij-, schaaf- en brandwonden, kneuzingen en breuken, vergiftiging, verslikking en verstikking, stoornissen in bewustzijn en ademhaling, oogletsels, splinters en andere kleine verwondingen, maar ook hoe je een beroerte kunt herkennen, hoe je moet reanimeren en de AED moet gebruiken.En dat alles volgens de officiële richtlijnen van het Oranje Kruis.

Nieuw is dat Eerste Hulp aan Kinderen in het EHBO diploma is inbegrepen. Het diploma voldoet aan de IKK-norm; je hoeft hiervoor dus geen extra aanvullende lessen meer te volgen.

De kosten van de cursus zijn € 175,- inclusief lesboek, benodigde verbandmiddelen, koffie/thee tijdens de pauze, examenkosten, het officiële Oranje Kruis EHBO diploma en lidmaatschap bij EHBO-Vereniging Bladel tot 31-12-2018.

Veel zorgverzekeringen vergoeden de kosten van deze cursus geheel of gedeeltelijk. Informeer bij je eigen zorgverzekering naar de vergoeding; het is de moeite waard.

Vergoedingen zijn ook te vinden op de zorgwijzer.

Wil je je aanmelden of heb je nog een vraag of opmerking?

Klik dan HIER om een mail te versturen.

Kan ik ook Eerste Hulp aan Kinderen en/of de herhaling bij jullie volgen?

Eerste Hulp aan Kinderen is sinds 1 januari 2017 opgenomen in de eindtermen van de basiscursus Eerste Hulp. Indien u slaagt voor het examen, bent u automatisch in bezit van de aantekening Eerste Hulp aan Kinderen.

Wij geven zelf geen cursus Eerste Hulp aan Kinderen (ook wel kinder ehbo genoemd), en het is ook niet mogelijk om bij ons de herhalingslessen voor EHaK te volgen.

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen wordt soms gegeven door o.a. Zuidzorg en LetUsTrainYou.

Geven jullie ook Jeugd-EHBO lessen?

EHBO-Vereniging Bladel geeft elk jaar i.s.m. de basisscholen de cursus Jeugd Eerste Hulp in groep 8 van de Franciscusschool, de Mariaschool en De Toermalijn.

Op De Sleutelaar geven we om de twee jaar de cursus in groep 7 en 8.

Als je op één van deze scholen zit, kun je dus je diploma Jeugd Eerste Hulp behalen.

Hierna is het mogelijk om door te gaan met Jeugd Eerste Hulp. De herhalings-/vervolglessen worden 1x per maand op gegeven in Den Herd in Bladel.

Omdat de groep in 2017 te klein was om hiervoor Jeugd-EHBO oefenavonden te regelen, hebben we (bij wijze van proef) besloten om de jeugd ehbo'ers aan te laten sluiten bij de oefenavonden van de volwassenen op maandagavond. In principe tot aan de pauze, dus van 19:30 uur tot ongeveer 20:30 uur.

De data van deze oefenavonden staan in de Agenda.

Meer informatie over wat je leert in de cursus en wat je leert tijdens de vervolglessen is te vinden achter het tabblad Jeugd EHBO.