home (nl)

Welkom op de website van EHBO-Vereniging Bladel.

EHBO-Vereniging Bladel is opgericht op 20 november 1955.

In het allereerste verslag over de oprichting staat te lezen: "Op 20 november ’55 had er een bijeenkomst plaats in het Parochiehuis, met het doel een Afd. E.H.B.O. op te richten in Bladel. Als spreker was er de Heer Berger uit Rotterdam, die een uiteenzetting gaf van de noodzaak van E.H.B.O. ook in Bladel. Niet alleen in tijd van oorlog maar even zo nodig in vredestijd, vooral met de grote toename van verkeersmiddelen op de wegen. Dagelijks komen er nog tal van ongelukken voor, waar bij een snelle hulp levenslange invaliditeit, of in sommige gevallen de dood, voorkomen had kunnen worden."

Er is de afgelopen deccenia veel veranderd, maar de noodzaak van E.H.B.O. en een EHBO Vereniging is er echter nog steeds.

Op het moment heeft de vereniging ongeveer 30 leden.

Een 20-tal hulpverleners draaien samen op jaarbasis ruim 600 uur EHBO-dienst op tal van evenementen in Bladel en Netersel.

CURSUS EERSTE HULP.

We proberen elk jaar een cursus Eerste Hulp te organiseren. Omdat het steeds moeilijker wordt om voldoende kandidaten te vinden, werken we samen met EHBO Afdeling Hapert.

Voor meer informatie zie FAQ.