Aanvraag AED bij evenement

Gepost op December 13, 2018

Omdat onze huidige AED aan vervanging toe is, heeft het bestuur zich gebogen over de aanschaf van een nieuwe AED. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de diensten gedraaid kunnen worden met goede materialen. En daar hoort bij bepaalde evenementen ook een AED bij.

 

Uit financiële overwegingen zijn we ons de afgelopen maanden breder gaan oriënteren met betrekking tot de aanschaf van een AED. Bij veel evenementen is onze AED namelijk niet noodzakelijk, omdat er op die locaties een AED in de buurt hangt. Daarnaast zijn er een klein aantal grote evenementen die juist wel gebaad zijn met een AED op locatie.

 

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het voor ons gunstiger is om een AED te huren dan zelf een nieuwe AED aan te schaffen.

 

Dit betekent dat verenigingen en organisaties in het vervolg bij ons aan zullen moeten geven of zij een AED op hun evenement willen hebben. Vervolgens wordt door de EHBO-vereniging een AED voor het betreffende evenement gehuurd. De kosten van deze huur (€ 85,- per periode van één week) zullen wij doorberekenen aan de organisatie.